Οι σαρμάδες (ή αλλιώς τα σαρμαδάκια) είναι για άλλους γνωστοί ως λαχανοντολμάδες (δηλαδή ντολμάδες με λάχανο και όχι με αμπελόφυλλο)

 

 

 

Υλικά για την γέμιση:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)

250 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτάλι της σούπας μπαχάρι τριμμένο

1 κουτάλι της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι

1/2 κουτάλι της σούπας μπούκοβο καυτερό

200 γρ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε ένα λάχανο τουρσί, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια που τα χρησιμοποιούμε στρώνοντάς τα στον πάτο της κατσαρόλας. Με τα μαλακά φύλλα τυλίγουμε τους σαρμάδες.

Προσθέτουμε 250 γρ. βούτυρο μαργαρίνη ή παστό χοιρινό και 250 γρ. ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά.